adm 98

 

Engelsova 6

2000 Maribor

 

telefon/fax

02 42-03-016

 

e-mail:
info@adm98.org


Uradne ure
Po 16-18h
Sr 16:30 - 18h
Če 9 - 12h

ZGODOVINA IN PRIHODNOST DRUŠTVA

 

Društvo ima zelo dolgo tradicijo, saj začetki segajo v leto 1927. Skozi vsa obdobja tako v nekdanji Jugoslaviji, kot v samostojni Sloveniji je društvo igralo pomembno vlogo pri vzgoji atletskih naraščajnikov, kot treniranju vrhunskih atletov in atletinj, ki so barve obeh držav zastopali na največjih tekmovanjih evropskega in svetovnega ranga vključno z OI.

 

Društvo v primerjavi s sorodnimi kolektivi  v mariborskem bazenu prednjači pri vzgoji vrhunskih atletov, kar je zagotovljeno z uvajanjem selekcijsko usmerjevalnega sistema in predvsem vključevanjem strokovnjakov v neposredno delo na področju treniranja. 

 

Društvo ima 6 državnih reprezentantov. Naši člani so v preteklih letih nastopali na EP in SP tako v dvorani kot na prostem. Tudi v novem letu 2008 so zastavljeni visoki cilji, ki pa niso nedosegljivi. Pričakujemo vsaj en nastop na Olimpijadi v Pekingu, nastop na SP v dvorani ter na mladinskih igrah Alpe-Jadran. Naši atleti so vsa leta tudi člani slovenskih reprezentanc različnih kategorij, saj se na državnih in izbirnih tekmovanjih uvrščajo na najvišja mesta.

© Newman & Clark 2007 Vse pravice pridržane